Har du købt et nyt bæreredskab? Måske dit første eller måske et nyt til samlingen? Uanset hvad: Tillykke! Forude venter sandsynligvis en masse gode bære-stunder!

Jeg er Nor fra Wraptrack.org, og jeg har fået lov til at skrive denne lille guide til dig, der bærer, og som ikke kender til Wraptrack.

Din virtuelle bære-samling


På Wraptrack kan du oprette dine bæreredskaber og på den måde få en virtuel samling af bæreredskaber. Som eksempel kan du se min samling - den består primært af 

Hvert bæreredskab har sit eget unikke Wraptrack-ID, som gør at du kan følge dit bæreredskab, hvis du for eksempel låner det ud til en anden slynge-familie, eller hvis du på et tidspunkt sælger det videre. Både du, de nye ejere og dem, der bare låner, kan skrive et lille kapitel i bæreredskabets historie og uploade bærebilleder.fastvikler, men på Wraptrack kan man oprette alle typer bæreredskaber: Fastvikler, strækvikler, vikle-tai'er, ringslynger og mange flere. 

Hvis du er ny i denne verden, virker det måske underligt, at man kan interessere sig for sine bæreredskaber på dette niveau, men for mange med små børn bliver slynge-tiden noget helt særligt. Og måske fordi at ens børn har været svøbt i viklerne mens de havde kolik eller sad i den rosa mei tai under barnedåben, bliver bæreredskaberne for nogen til noget mere end bare en 'bæredims'.

Se som eksempel denne fastvikle Ehawee Cranes Pine Needle ID 02traak, som jeg købte fra ny, elskede og herefter solgte videre. På Wraptrack kan jeg følge den til nye familier, og alle billeder af viklen er samlet her.

For at få din egen bære-samling på Wraptrack skal du:

 1. Opret en bruger på Wraptrack.org
 2. Vælg fanen “Mig”
 3. Tryk på “tilføj bæreredskab” og opret på denne måde dine bæreredskaber.

Lån dit bæreredskab ud – og få måske et på besøg?

I den danske slynge-kultur er der en dejlig tradition for at låne bæreredskaber ud til hinanden – det kaldes at få noget på “ferie”. På den måde er det let at få prøvet noget nyt af. Hvis du en dag låner dit bæreredskab ud (måske i bytte for at få et andet på besøg), kan du på Wraptrack angive, at bæreredskabet er lånt ud til en anden. Og den slynge-familie som har dit bæreredskab på besøg, vil kunne gå ind og skrive et lille ferie-kapitel og uploade deres egne billeder.For at angive, at et bæreredskab er på besøg:

 1. Login på Wraptrack.org
 2. Vælg fanen “Mig”
 3. Find dit bæreredskab i din samling og tryk på dens ID eller på billedet
 4. Tryk på “Send på besøg” og vælg “ferie”.
 5. Vælg bruger, som har bæreredskabet på besøg

Bliv inspireret

Hvis du får lyst til at udvide din samling af bæreredskaber, kan du lade Wraptrack inspirere dig. Der er flere muligheder – hermed et udpluk:

 • Vores “Birth Wrap Generator” - her kan man søge sig frem til såkaldte “birth wraps” - det vil sige vikler der er udgivet på samme dag som din baby er født.
 • Wraptrack's Babywearing Award hvor vi årligt kårer vikler med særlige egenskaber.
 • Hvis du er interesseret i et bestemt mærke, kan du slå det op og finde oversigter over de vikle-mønstre, vikle-modeller og andre bæreredskaber, som de har udgivet. Her finder du f.eks. Didymos.

Jeg håber at jeg kunne inspirere dig lidt til hvordan Wraptrack kan bruges i dit slynge-liv. Uanset hvad ønsker jeg at du og din baby må få mange dejlige bære-stunder i jeres nye bæreredskab.


/ Indlægget er skrevet af gæsteblogger Nor, fra Wraptrack. Alle rettigheder for tekst og billeder tilhører Nor og bringes her på bloggen i samarbejde med Nor og Wraptrack.